PACO zwemfeest

PACO duiken in het zwembad

Wat is een PACO-zwemfeest?
Een PACO-zwemfeestfeest is de ideale gelegenheid voor de ouders om hun kinderen eens aan het werk te zien. Foto's kan u zien in onze fotogallerij.
Het zijn kleine wedstrijdjes gericht naar de 6 tot 12 jarige leden van onze PACO-jeugdzwemmers. Bij dit zwemsport-aanbod staat FUN beleven voorop. Het accent ligt vooral in het opdoen van basis zwemtechnieken en het ontwikkelen van bewegingservaringen in de vorm van uitdagende zwemwedstrijdjes met de meest eenvoudige regels en normen. De Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” wordt hier extra in de verf gezet.

Om de teamgeest in de groep te bevorderen hebben wij natuurlijk graag dat al onze jeugdzwemmers deelnemen. Elk kind wordt beloond voor zijn/haar sportieve prestatie!

Wat nemen de kinderen mee naar een PACO-wedstrijd?

• het gewone zwemgerief (zwembroek/badpak, zwembril, badmuts, handdoek)
  • droge koeken, fruit of pasta als tussendoortje (GEEN snoep)
  • een drankje – liefst water (geen bruisende)
  • een T-shirt
  • badslippers
  • iets kleins om je bezig te houden tijdens de wedstrijd zoals stripboeken, een boek kaarten, uno, een leesboek ....
Extra’s
  •     een reserve badpak of zwembroek, badmuts, zwembril
  •     een tweede grote handdoek (lekker warm om rond te hangen)

Hoe inschrijven?
Als de club zich aanmeldt voor een PACO-feest krijgen de mogelijke deelnemers een uitnodigingsmail met een link die doorverwijst naar het inschrijvingsformulier.

• KLIK OP of kopieer en plak de ontvangen link in je webbrowser:
  • Vul de persoonsgegevens in en vink aan of het om een zwemmer of een tijdopnemer gaat.
  • Klik op de knop ‘indienen’
  • Na inschrijving krijg je een bevestigingsbericht (controleer je spam indien dit niet in je mailbox komt)

Het is belangrijk dat je wel of niet deelname kenbaar maakt. Op die manier kunnen de trainers controleren of er zwemmertjes zijn die het bericht gemist hebben.

Hoe gebeurt de begeleiding tijdens een wedstrijd?
Na inschrijving wordt u via mail op de hoogte gebracht van wat de kinderen zwemmen.
Op de dag van de wedstrijd zelf zullen de betrokken lesgevers/ begeleiders jullie opwachten aan de inkom van het zwembad waar de PACO-wedstrijd doorgaat. Van daaruit begeleiden ze hen in groep naar de kleedkamers en het zwembad.
De lesgevers/begeleiders bereiden elk kind voor op zijn/haar wedstrijd (badmuts en brilletje opzetten, waar moet je gaan staan, wat moet je zwemmen, ...) en vangen na de wedstrijd de kinderen weer op.

Enkele gouden regels bij een Paco wedstrijd;
Om een wedstrijd vlot en deftig te laten verlopen, hebben we natuurlijk enkele regeltjes waar we ons graag aan houden.

• zorg dat je op tijd bent en meld je aan bij train(st)er. Indien je door ziekte of andere omstandigheden niet kan deelnemen, kan je deze best ook even op de hoogte brengen.
  • inzwemmen: voor de aanvang heb je meestal een half uur tijd om in te zwemmen. Gebruik deze tijd om het water aan te voelen en te wennen aan een ander zwembad. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • respecteer "de stilte" voor de start. Op deze manier kan een medezwemmer zich ook concentreren voor zijn wedstrijdrace.
  • na je zwemwedstrijd ga je langs bij je train(st)er. Hij/zij zal je informeren over je gezwommen wedstrijd.
  • zowel winnen als verliezen behoren bij het zwemmen, accepteer dit. Als je veel en goed oefent, dan ben jij misschien de volgende keer de snelste. Sportief gedrag is de basis van een leuk zwemfeest.
  • meld bij je train(st)er als je naar WC of mama en papa wil zodat ze steeds op de hoogte zijn van waar jij je bevindt.

Er is ook een PACO regelement.

Op een speelse en vrijblijvende manier deelnemen aan de PACO zwemfeesten.

KAZS paco zwemwedstrijd medailles

Elk kind wordt beloond voor zijn/haar sportieve prestatie.